33. Medzinárodné Liptovské slalomy ovládli liptáci

V Areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka sa minulý víkend uskutočnil 33. ročník Liptovských slalomov. V studenom počasí jazdili najrýchlejšie domáci pretekári.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Sobotňajší program priniesol tri slovenské prvenstvá zo štyroch kategórií. V kanoistoch sa radoval z výhry Alexander Slafkovský, za ktorým skončili jeho mikulášski kolegovia Marko Mirgorodský a Michal Martikán.

Liptovské slalomy išli tento rok iba štyri deblovky a po triumf si pohodlne dopádlovali domáci Tomáš Kučera s Janom Bátikom.
Neskutočnú jazdu predviedol víťaz mužského kajaku Jakub Grigar. Piaty muž z OH v Riu vyhral o priepastných šesť sekúnd. V kategórii C1 ženy vyhrala tesne Simona Maceková. Len v ženskom kajaku nebol víťaz zo Slovenska. Z triumfu sa tešila 49-ročná legendárna Češka Štěpánka Hilgertová. Najlepšia z našich bola štvrtá Michaela Haššová.

Na druhý deň čakalo všetkých zúčastnených to isté, no celú noc a aj ráno výdatne snežilo, a tak sa preteky vrátili do starých časov, keď sa ešte pretekalo na rieke Belá.

Vo veľmi ťažkých podmienkach si svoje jazdy odkrútili muži kanoisti a kajakárky, no následne sa trocha umúdrilo. Triumf si vypádloval Martikán, druhý skončil s odstupom sekundy a pol Patrik Gajarský a tretia priečka patrila víťazovi z prvého dňa Slafkovskému.
Kučera s Bátikom opäť jasne vyhrali a radosť z predošlého dňa si zopakoval aj Grigar.

Mladý kajakár predviedol ďalšiu rýchlu jazdu a aj s dvomi trestnými sekundami vyhral s náskokom 59 stotín. Ženský kajak sa stal korisťou ukrajinskej reprezentantky Usovej. Strieborná skončila Slovenka Eliška Mintálová. Simona Maceková skončila tretia a chuť si spravila aj obhájením víťazstva medzi kanoistkami.

VÝSLEDKY:

Sobota – C1 muži: 1. A. Slafkovský, 2. M. Mirgorodský, 3. M. Martikán; K1 ženy: 1. Š. Hilgertová (ČR), 2. A. Perovová (Rus.), 3. V. Usová (Ukr.), 4. M. Haššová; K1 muži: 1. J. Grigar, 2. I. Cviet (Ukr.), 3. M. Tayler (Kan.); C2 muži: 1. T. Kučera – J. Bátik, 2. D. Azanov – E. Gover, 3. A. Sirotkin – A. Buinov (obe Rus.); C1 ženy: 1. S. Maceková, 2. S. Tretjakovová (Rus.), 3. V. Dobrotvorská (Ukr.).
Nedeľa – C1 muži: 1. M. Martikán, 2. P. Gajarský, 3. A. Slafkovský; K1 ženy: 1. V. Usová, 2. E. Mintálová, 3. S. Maceková; K1 muži: 1. J. Grigar, 2. L. Hilbert (ČR), 3. K. Majerczak (Poľ,); C2 muži: 1. T. Kučera – J. Bátik, 2. D. Azanov – E. Gover, 3. A. Sirotkin – A. Buinov (obe Rus.); C1 ženy: 1. S. Maceková, 2. V. Usová, 3. S. Tretjakovová.

CELKOVÉ VÝSLEDKY: 

 

 

Kategória C1 muži:

1. MARTIKÁN Michal (Dukla)

2. SLAFKOVSKÝ Alexander (Dukla)

3. GAJARSKÝ Patrik (KTK LM)

 

C1 muži juniori:

1. SZTUBA Kacper (POL)

2. MACÚŠ Ľudovít (ŽKV ZA)

3. DODOK Martin (Dukla)

 

K1 ženy:

1. US Viktoria (UKR)

2. PEROVA Aleksandra (RUS)

3. HILGERTOVÁ Štepánka (CZE)

 

K1 ženy juniorky:

1. MINTÁLOVÁ Eliška (Dukla)

2. BROSOVÁ Silvia (Dukla)

3. STANOVSKÁ Soňa (ŠKP DK)

 

K1 muži:

1. GRIGAR Jakub (Dukla)

2. TSVIET Igor (UKR)

3. HILGERT Luboš (CZE)

 

K1 muži juniory:

1. MAJERCZAK Kacper (POL)

2. ŠTAFFEN Matúš (ŽKV ZA)

3. JURÍČEK Patrik (KTK LM)

 

C2 muži:

1. KUČERA Tomáš - BÁTIK Ján (Dukla)

2. AZANOV Dmitrij - GOVER Egor (RUS)

3. SIROTKIN Anton - BUINOV Aleksander (RUS)

 

C1 ženy:

1. MACEKOVÁ Simona (Dukla)

2. TRETYAKOVA Svetlana (RUS)

3. US Viktoria (UKR)

 

C1 ženy juniorky:

1. STANOVSKÁ Soňa (ŠKP DK)

2. GLEJTEKOVÁ Simona (Dukla)

3. ŠKÁCHOVÁ Monika (Dukla)

 

zdroj: sme.mikulas.sk, KTK

Foto: RG 

Späť na články