Cez víkend sa v Čunove dozvieme zloženie reprezentácie

BRATISLAVA OPEN * 28. – 29. MÁJA 2016 * BRATISLAVA – ČUNOVO

Bratislavské Čunovo privíta cez víkend kompletnú slovenskú vodnoslalomársku rodinu. V rámci pretekov Bratislava Open sa bude na Dunaji bojovať o miestenky do reprezentácií všetkých vekových kategórií. Podujatie v areáli Divoká voda je zaradené do rebríčka ICF a nebude teda chýbať medzinárodná účasť, prihlášku si podalo trinásť krajín sveta vrátane Číny.

Úvodné dva nominačné boje absolvovali pretekári Slovenského zväzu kanositiky na divokej vode minulý týždeň v rámci podujatia Medzinárodné tatranské slalomy v Liptovskom Mikuláši.

Isté miesto v RD seniori Slovakia Canoe Slalom Team majú lode, ktoré si vybojovali miestenku na olympiádu do Ria, t.j. Matej Beňuš (C1M), Jana Dukátová (K1Ž), Jakub Grigar (K1M) a Ladislav a Peter Škantárovci (C2). Rovnako o seniorský reprezentačný tím nemusia bojovať náhradníci OH – Alexander Slafkovský (C1M), Elena Kaliská (K1Ž), Andrej Málek (K1M), Pavol a Peter Hochschornerovci (C2).

Najlepšiu východiskovú pozíciu pred druhou časťou nominačných jázd majú Michal Martikán (C1M), Michaela Haššová (K1Ž), Tomáš Kučera – Ján Bátik (C2) a Martin Halčin (K1M). Boje v od Tokia pravdepodobne olympijskej disciplíne C1Ž sú mimoriadne vyrovnané.

PRIEBEŽNÉ BODOVANIE NOMINÁCIE

KOMPLETNÉ NOMINAČNÉ KRITÉRIÁ

Hneď v pondelok vyrazí novozrodený seniorský reprezentačný tím na tour po pretekoch Svetového pohára.

LIVE VÝSLEDKY Z ČUNOVA

PROGRAM V ČUNOVE
SOBOTA 28. MÁJA
10.00 – 1. kolo kvalifikácie C1M, K1W, C2, K1M, C1Ž
14.00 – 2. kolo kvalifikácie C1M, K1W, C2, K1M, C1Ž
NEDEĽA 29. MÁJA
10.00 – semifinále C1M, K1W, C2, K1M, C1Ž
14.00 – finále C1M, K1W, C2, K1M, C1Ž

zdroj: SZKDV

Späť na články