Jakub Grigar a Erik Vlček víťazmi ankety Kanoista roka 2021

Vodný slalomár Jakub Grigar a rýchlostný kanoista Erik Vlček sa stali víťazmi ankety Kanoista roka 2021.

Vyhlásenie ankety sa konalo v priestoroch Slovenského olympijského a športového múzea v Bratislave.

Jakub získal v roku 2021 striebornú medailu na Olympijských hrách v Tokiu. Z víťazstva sa tešil na 2. kole Svetového pohára v nemeckom Markklebergu a na Majstrovstvách sveta sa tešil zo striebra v hliadke 3xK1 s Adamom Gonšenicom a Martinom Halčinom. 

"Bol to pre mňa najúspešnejší rok v kariére. Odmalička som sníval o tom, že budem štartovať na olympiáde. V kútiku duše som veril, že by z toho mohla byť medaila Tokijské striebro si veľmi cením," uviedol Grigar

Vlček bol súčasťou bronzového štvorkajaku na OH v Tokiu. 

Kajakárom roka na hladkej vode sa stal Denis Myšák. Kanoistom roka medzi slalomármi je Matej Beňuš, najlepším kanoistom na hladkej vode Matej Rusnák. Titul Kajakárka roka patrí Eliške Mintálovej (slalom) a Marianne Petrušovej (rýchlosť). V kategórii Kanoistka roka triumfovala slalomárka Monika Škáchová. Za Juniorov roka vyhlásili Zuzanu Paňkovú (slalom) a Bianku Sidovú (rýchlosť). 

Tréneri roka sú Stanislav Gejdoš a Andrej Wiebauer. Za najlepších trénerov mládeže vyhlásili Petra Murcka a Eugena Hontiho. Za Výkon roka medzi slalomármi označili striebornú jazdu Grigara na OH 2020 v Tokiu. Medzi rýchlostnými kanoistami získal toto ocenenie bronzový olympijský štvorkajak na 500 m v zložení Baláž, Myšák, Vlček, Botek. 

Rozhodcami roka sú Vladimír Hužička (slalom) a Martin Bielik (rýchlosť). Najlepším športovcom v neolympijských disciplínach sa stal kajakár na divokej vode Ladislav Daník - držiteľ titulu z MS Masters v K1. Do Siene slávy uviedli im memoriam Petra Nagya - bývalého československého a neskôr slovenského reprezentanta vo vodnom slalome. Štartoval na OH 1996 v Atlante a OH 2000 v Sydney.

Späť na články